Știm că descoperirea propriului potențial ne ajută să facem acele alegeri care ne apropie cel mai ușor de fericire.
Dacă acceptăm că viața este un parcurs evolutiv, atunci putem spune că prima temă a vieții este legată de exprimarea individualității. Cu cât reușim să răspundem mai adecvat la întrebările: „ cine sunt eu?” și „care este mediul meu prielnic? ” cu atât mai mult ne sporim momentele de bucurie lăuntrică.
Aceste două întrebări trăiesc împreună, au nevoie de atenția noastră în mod egal pentru că potențialul poate fi valorizat doar în anumite condiții interne și externe.
Prima casă a ființei este corpul fizic, care ne găzduiește emoțiile și sinele originar, aceea picătură din conștiința pură, eternă, lăsată să se manifeste într-un corp al vieții . În această casă, prin centrul ființei putem ajunge la energia binefăcătoare a păcii care, în manifestare, devine deopotrivă, sursa echilibrului și a puterii de a ne exprima potențialul.
Călătoria spre acest loc originar, de apartenența a sinelui la întreg, și în același timp de echilibru și putere interioară, este sensul realizării personale și a fericirii. Avem la îndemână, întotdeauna, cel mai puternic impuls de a evolua plecând de la seva rădăcinilor, adică de la ceea ce ne definește la un moment dat.
Ce ne oprește să descoperim puterea potențialului, ca dar originar?
Ceea ce ne oprește entuziasmul descoperirii celui mai înalt potențial sunt emoțiile pe care le legăm spontan, inconștient, de experiențele neplăcute pe care le-am trăit. Atunci când o întâmplare ne provoacă suferință cel mai familiar mod de a alege să acționam este să evităm să mai experimentăm anumite situații . Pare mai simplu să fugim, să ne ferim sau să ripostam față de persoanele si situațiile care ne ating limitele emoționale însă aceste comportamente defensive, în realitate, nu ne protejează pe noi, ca ființe, ci protejează un status al emoțiilor care ne domină ființa și, în cele din urmă, ne limitează potențialul. Amalgamul emoțional recurent, provenit din vinovăție, mândrie, dorința exacerbata, furie, e scos la iveală la fiecare alegere pe care o facem în absența certitudinilor legate de propriul potențial.
De ce lucrăm cu valorile în acest program de dezvoltare personală?
Calea experimentării valorilor tale este o garanție a autenticității cu care îți pui în operă potențialul pentru întreaga viață.
Pentru ca să se releve în mod spontan o anumită o valoare, la un moment dat, este nevoie ca trei elemente să se întâlnească și anume:
-un obstacol în exprimarea dorinței ,
-curajul de a înfrunta obstacolul și
-puterea de a-l depăși .
Chiar dacă persoana are o dorința puternică de a exprima o valoare personală, în absența curajului de a înfrunta obstacolul, valoarea este înfrântă, iar persoana nu trăiește ceea ce crede că o va face fericită.
Apoi,, dacă există dorința de a manifesta o valoare, si în același timp persona manifestă curajul de a înfrunta obstacolul, dar nu are puterea de a depăși greutățile, la fel, persoana nu trăiește ceea ce crede că o va face fericită.
In mod natural, în viața de zi cu zi, ne întâlnim cu diferite obstacole.
Ședințele ce Coaching teWEB ajută să-ți urmezi calea potențialului, te pregătește pentru momentele în care va trebui să manifești deopotrivă curaj și puterea de a depăși obstacolele. Vei învăța să-ți reglezi conștient echilibrul interior în raport cu mediul tău pentru a deveni co-creatorul unei vieți de succes.
Acest tip de Coaching este despre potențialul tau!